Har du frågor om Södra city? Har du frågor om Södra city?

Ett hållbart arbetsliv

LUMI

Visionärt välkomnande dynamiskt

EN BAS FÖR HÅLLBART ARBETSLIV

”light of life”

Lumi är latin och betyder ”light of life”, vilket väl fångar filosofin bakom ombyggnationen av huset. Här utvecklar vi sju våningar ljusa, öppna kontor och en bas för hållbart arbetsliv.

I Lumi återbrukar vi en robust betongstomme. Med den som ramverk och ett kreativt materialåterbruk skapar vi kontor i absoluta nyskick. Vi adderar en rymlig ljusgård, tre extra våningsplan samt en glaspaviljong till det befintliga huset för att fånga så mycket ljus som möjligt.

Lumi är det tredje fastighetsutvecklingsprojektet i Södra City, ett område mellan Uppsala C och Fyrisån, som utvecklas i snabb takt av Vasakronan i nära samarbete med Uppsala kommun.

Kort fakta om
LUMI

ADRESS: Dragarbrunnsgatan 75

ARKITEKT: White

INFLYTT: 2024

MILJÖCERTIFIERING: LEED Platina

STATUS: Uthyrning pågår

Följ med oss in i Lumi redan nu

Uthyrningen pågår och de första grundläggande arbetena för Lumi har startat. Men själva inflyttningsdatumet ligger en bit bort. Många är ändå nyfikna på hur Lumi kommer att bli. Här bjuder vi på en första titt. Allting kanske inte blir exakt så som i filmen, men nästan! Häng med oss in.

SE PRESENTATIONEN OM LUMI HÄR

HÅLLBART ARBETSLIV, VISIONÄRT ÅTERBRUK OCH ETT SPÄNNANDE CITYLÄGE.

Hållbart arbetsliv och välmående vardag

Lumi bjuder på puls, paus och inspiration i en flexibel och hållbar arbetsmiljö. Här flödar ljuset. Tack vare den stora ljusgården, takterrassen och den spektakulära paviljongen suddas gränsen mellan ute och inne ut.

Det centrala läget förenklar vardagslivet och ökar möjligheterna att kunna åka hit kommunalt eller kanske att promenera eller cykla. Gröna parker och stråk precis utanför gör det enkelt att komma ut på en lunchpromenad eller joggingtur.

MINSKAT KLIMATAVTRYCK OCH VISIONÄRT ÅTERBRUK

Alla material i Lumi är valda med stor omsorg utifrån ett hållbarhetsperspektiv. En stor del att begränsa klimatavtrycket är att minska användningen av just byggmaterial. I Lumi behålls den befintliga betongstommen och ett kreativt materialåterbruk skapar moderna och hållbara kontor i toppklass. Ibland är återbruket subtilt, ibland synligt men alltid estetiskt och modernt.

Andra innovationer och idéer som används i Lumi för att minska klimatpåverkan är bl.a. regnvattenåtervinning och solceller.

Målsättningen är att Lumi miljöcertifieras enligt den högsta LEED-nivån Platina.

Dynamiskt och livfullt cityläge

Som hyresgäst i Lumi ingår man i ett inspirerande och spännande sammanhang i Södra city. I de livfulla kvarteren samsas kontor, coworking, mötesplatser och kultur med bostäder och förskola. I Green line finns stadsodlingar och marknader. Med Uppsala C bara ett par minuter bort finns Arlanda och Stockholm bara 20 respektive 30 minuter bort.

Intresserad av ett kontor i Södra city?

Fyll i intresseformuläret, så kontaktar vår uthyrare dig inom kort.